1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
Familjen Wallberg gick föräldrakurs på distans och är nöjda med det.Foto:Jenny Loftrup
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Måndag 29 mars

Grafittikonstnärer påskpyntar Malmö

Just nu sprejar ett gäng grafittikonstnärer gigantiska påskägg och på onsdag ska de vara på plats ut med shoppingstråket i Malmö.

Hässleholms station stängs för ombyggnad

Tågförseningarna i Skåne ska minska med 25 procent efter nästa årsskifte. Därför ska Hässleholms station byggas om och kommer att stängas helt under flera helger.

Lund storsatsar på föräldrar

Blir man en mindre stressad mamma eller pappa om man går på föräldrakurs? Och är det någon skillnad på de olika kurserna? I Lund satsar man stort i år på föräldrautbilningar och erbjuder alla föräldrar gratis kurs. Samtidigt forskas det på vilken av kurserna som är mest effektiv genom att man mäter hur föräldrarnas stressnivå i saliven sjunker.

Heléne Frykander gästade studion och berättade hur föräldrakurser kan förebygga att ungdomar kommer på glid.

Döden ropar på anrik biograf

Idag visas det film på Röda Kvarn i Helsingborg, troligtvis för allra sista gången. Den anrika biografen har visat film sen stumfilmstiden men nu verkar det som att det är dags för en epok att gå i graven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".