Chatt med Sanna Nielsen

Chatt med Sanna Nielsen

Sanna Nielsen från Bromölla slog igenom med Till en fågel 1984. Då var hon 11 år och den yngsta någonsin som tagit sig till Svensktoppens första plats. Idag är hon 25 år och har hunnit med både dansband, pop, julshower och melodifestivaler. 

Torsdag 14 oktober chattade Sanna hos oss och fick svara på frågor om karriären, inställningen till insekter och tankar om framtiden.

moderator:Hej och välkomna till chatten med Sanna Nielsen. Vi håller på i 30 minuter, fram till klockan 16.00.
Eva Jönsson:Hej Sanna. Du är min absoluta favorit och jag ser framemot din konsert i Svedala kyrka i morgon. Vad betyder det för dej att du inte har sjungit med den lokala kören förrän du kommer dit? Jag kommer att njuta i fulla drag. Kram.
Sanna Nielsen:Hej! Tack, vad roligt att höra=) Jag har längtat efter dessa konserter så länge nu och nu är vi äntligen igång! Det är jättekul att sjunga med olika körer och det går så smidigt att träffa körerna några timmar innan varje konsert så man får lära känna varandra lite och sjunga för glatta livet! Välkommen till Svedala! Kram
Jessica:Att du kan sjunga, det vet vi ju!!! men vad har du för dolda talanger?
Sanna Nielsen:Hahaha!!! Ja, du det vet knappt jag=) Mina dolda talanger kanske kan vara att jag spelar golf?!?! Jag älskar att laga mat, helst asiatiskt.
Kristina:Om du hittar en insekt inomhus, dödar du den eller släpper ut den? Har du en flugsmälla? (Frågar eftersom du verkar så snäll)
Sanna Nielsen:ja du, jag försöker i allra största mån att släppa ut en insekt, men det har hänt att det blir lite mer brutalt..Det kan jag erkänna...
dodo:du har ju varit med i melodifestivalen ett par gånger, vilken gillar du själv bäst? ...och isåfall varför?
Sanna Nielsen:Det går knappt att välja vilket år som har varit mest betydelsefullt, men senaste gången när jag var med 2008 och sjöng Empty room, då var jag med om en otrolig resa. Den responsen och gensvaret jag fick ifrån Svenska folket kommer jag aldrig glömma.
Jonas:Vad är du mest stolt över i din karriär och vad ångrar du mest?
Sanna Nielsen:Jag ångrar ingenting i min karriär. Jag har alltid tagit ett beslut och gjort val som jag har känt vid just det tillfället passar mig bäst. Sen kan det säkert finnas val jag kanske skulle göra annorlunda idag, men det kanske jag även skulle göra annorlunda om några år igen=) Jag är nog mest stolt över att jag alltid försöker ha roligt på jobbet och att jag alltid försöker hitta nya vägar inom musiken och inte stannar på ett och samma ställe.
Kattis L:Du har ju själv erfarenheter av talangtävlingar och musiktävlingar. Vad tycker du om program/tävlingar som Idol där man mobbar fram nya artister? Är det rätt väg att gå???
Sanna Nielsen:Jag tycker det är jättebra att det finns program som försöker få fram nya förmågor, för vi har fantastiska talanger i det här landet. Jag beundrar alla som vågar ställa upp i program som Idol tex där man verkligen få ta emot allt möjligt,. Jag tror inte jag skulle våga det faktiskt. Sen tycker jag alltid att man ska möta unga talanger och människor i övrigt med respekt och ödmjukhet.
Karolina:är du ihop med den snygge gitarristen som kompar dig? hur länge har ni varit tillsammans?
Sanna Nielsen:Ja, det är jag! Han heter Joakim Ramsell och vi spelade ihop ett bra tag innan vi blev tillsammans, därför har det blivit så naturligt för oss att jobba ihop. Vi har varit tillsammans i 2 år
Eva Jönsson:Hej igen Sanna. Glömde fråga dej om man får och bör applådera i kyrkan? Kram igen. Du är bäst.
Sanna Nielsen:Man får absolut klappa i kyrkan när man går och lyssnar på mina konserter=) Det älskar jag!!!!! Jag tycker alltid man ska ge respons oavsett vart man är om man gillar det man hör. Tack så mycket!!!!
giggi:Vad läser du helst?
Sanna Nielsen:Just nu läser jag Paganinikontraket. Fantastiskt spännande!
Berne:Vill bara börja med att säga att jag tycker att du sjunger fantastiskt men du har ju hållit på så länge, vad får dig att känna dig utmanad och vad drömmer du om nu?
Sanna Nielsen:Tack så jättemycket=) Jag älskar verkligen mitt yrke och jag tror det beror på att jag får göra så många olika saker. Jag stannar inte upp och är nöjd, utan är "hungrig" på att lära mig så mycket som möjligt. Utmaningar gillar jag! Just nu har en dröm gått i uppfyllelse och det är denna turnén jag håller på med nu.
Helena Petterso:Finns det någoting som du verkligen är rädd för?
Sanna Nielsen:Jag är faktiskt lite mörkrädd ibland... Men älskar att tända värmeljus och då blir det genast bättre!
Titti:Hur gör du när du blir stresad. Har du något knep?
Sanna Nielsen:Det är rätt svårt ibland, men jag brukar tänka att det är ingen idé att bli frustrerad för det löser sig ändå på något sätt. Det är bara att rycka upp sig. Det är inte alltid lätt, men det hjälper mig.
Andreas:var härmtar du din inspiration från?
Sanna Nielsen:Från många=) Min familj ger mig mycket energi. Min musikaliska förebild är Celine Dion bla. Lyssnar mycket på henne och drömmer mig bort..
moderator:Nu är det fem minuter kvar av chatten med Sanna Nielsen, passa på att ställa dina frågor!
ulla:Jag tycker du är jättebra men jag undrar en sak - varför sjunger du alltid Empty rooms???
Sanna Nielsen:Tack så mycket! Vilken härlig fråga. Empty room är en väldigt stor hit och tycks om av väldigt många. Jag tror inte att jag skulle kunna göra en konsert UTAN att sjunga just den låten. Folk vill höra den och jag sjunger den mer än gärna så som jag även alltid sjunger andra låtar många gånger också.. Jag är så stolt över att ha fått sätta min prägel på den låten. Den betyder mycket.
undrande:vad är bäst när man ska sjunga, att vara hungrig eller mätt?
Sanna Nielsen:Lite lagom skulle jag tro.. jag vill aldrig äta precis innan en konsert, men efteråt blir jag superhungrig!
Biz:En sak du inte kan leva utan?
Sanna Nielsen:Tyvärr så är det min mobil...Hela mitt liv med kalender, mail, kontakter finns där... Otroligt vad man har blivit beroende av de sakerna..
Peppe S:Har du någon skrocknojja som du måste göra innan du går upp på scen?
Sanna Nielsen:Jag måste alltid vara en stund för mig själv och inte prata med någon. Då fokuserar jag på allt jag ska göra och får den extra kicken.
Kristina:Har följt dig sen du började sjunga och tycker att du är jättebra. Men vad är egentligen din favoritmusik? Både när du sjunger och när du lyssnar hemma?
Sanna Nielsen:Tack så mycket=) Jag är allätare får jag nog säga. Det är även det som speglar den här turnén jag gör nu. Jag lyssnar på allt från Celine Dion till Robyn och Joni Mitchell... Så om man lyssnar på denna konserten jag håller på med nu så får man verkligen veta vad som är mina favoriter!
katrin:Är USA målet? :)
Sanna Nielsen:Sverige är alltid min bas och min marknad, men hade jag fått frågan att åka över till USA hade jag antagligen inte sagt nej=) Men det viktigaste för mig är att få hålla på med musik som jag tycker om och göra sånt jag brinner för.
moderator:Chatten med Sanna Nielsen är nu slut. Tack för alla frågor och svar!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".