1 av 4
Kyckling på Solhemmet i Svalöv Foto: Roy Blad
2 av 4
Mat till de äldre förbereds på Solhemmet Foto:Lasse Olsson/SR
3 av 4
Mat tillagas på Solhemmet i Svalöv Foto:Lasse Olsson/SR
4 av 4
Kocken Roy Blad granskar puré Foto:Lasse Olsson/SR
Skåne Direkt Måndag 16 maj

Målad kyckling höjdpunkt för äldre i Svalöv

Kock:”Det handlar om värdighet”
5:00 min

När mat är snyggt upplagd, väldoftande och serveras i en inbjudande miljö är det ju gott att äta.

För gamla på äldreboende blir ofta måltiderna dagens höjdpunkter.

Men det kan också bli en ren plåga att stoppa i sig dagens föda om ingen bryr sig om hur det ser ut och om maten bara liknar en kladd på en tallrik.

Nu testar Skånsla Matakademin nya sätt att locka till matglädje också för dem som har svårt för att tugga.

Fransy Rosenberg är nittio år och bor på Solhemmet i Svalöv:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".