Rosad språkundervisning läggs ner i Malmö

I Skåne Direkt torsdagen 13 oktober

Utbildningen Språkkraft i Malmö har nominerats till en europeisk utmärkelse. Men trots att utbildningens höga kvalitet uppmärksammas kommer den att läggas ner vid årsskiftet.

I Helsingborg upprörs det kommunala pensionärsrådet över att politiker och tjänstemän inte lyssnar på deras synpunkter i frågor som berör äldre, bland annat äldreomsorg och färdtjänst. Pensionärerna kräver bättring och får medhåll från ansvarigt håll

Programmet tar också upp en ovanlig form av barnmisshandel som innebär att föräldrar till små barn söker sjukvård för påhittade symptom. Münchausen by proxy kallas syndromet, som var temat på en konferens i Lund idag med deltagare från hela Sverige och Danmark.

Och nobelpriset i litteratur gick till författaren och dramatikern Harold Pinter. I Skåne Direkt möter du skådespelaren som spelade huvudrollen i Pinters pjäs ”Födelsedagsfesten” som spelades på Malmö dramatiska teater förra året.

Det och mer hör du i Skåne Direkt med Anna Hanspers efter klockan fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".