Misshandel och stök oroar busschaufförer

Skåne Direkt måndag den 21 november med start efter fyra.

Överfall, stenkastning och rån blir allt vanligare på stadsbussarna i Malmö. I lördags skadades en av Swebus chaufförer allvarligt vid en hållplats på Kroksbäcksområdet, när han försökte tillrättavisa ett ungdomsgäng efter att de varit stökiga på bussen.

Och rädslan ökar bland chaufförerna. Idag diskuterar bussbolaget, skyddsombud och fackliga företrädare säkerheten på bussarna. Väktare på bussarna, plexiglasbur runt chauffören och övervakningskameror är några tänkbara lösningar.

I programmet hör du också om ett nytt ersättningssystem hos Blodcentralen som kan drabba cancersjuka barn genom minskade bidrag till Barncancerföreningen Syd. Tidigare har blodgivare enkelt kunnat skänka sin ersättning men det går inte längre sedan Blodcentralen börjat med presentkuponger.

Ystadpolisen sörjer sin kollega som omkom igår när en polisbil krockade med ett pågatåg. Idag håller polisen en ceremoni till minnet av kollegan.

Hör mer i Skåne Direkt med Anna Hanspers som idag sänder fram till kvart i fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".