Fredag 24 februari

Rekorddonation till Historiska museet

Historiska museet i Lund har fått en donation på 4,7 miljoner. Det är den största donationen i museets historia. Pengarna ska användas till en fast utställning om Uppåkrafynden.

Hur bevara prenumeranterna?

Vad ska de skånska morgontidningarna hitta på för att behålla prenumeranterna och locka till läsning? Det diskuterade Peter Melin, chefredaktör på Sydsvenskan och Kersti Forsberg
redaktionschef på Helsingobrgs dagblad i Spår 3.

Plusjobb i vården

Nytt för i år är de statligt subventionerade plusjobben. Nu börjar anställningarna komma igång runt om i kommunerna. Plusjobbarna ska ta vid där den ordinarie personalen inte räcker till. Det kan handla om att sätta upp gardiner eller ordna aktiviteter för de gamla på äldreboendet. För att få ett plusjobb ska man ha varit arbetslös i två år eller mer. Spår 3 besökte äldreboendet Varagården i Bjuv.


 

Hemlöshet förebyggs

Fler och fler personer blir hemlösa och en orsak kan vara att man vräks från sin bostad. Och har man en gång åkt ut kan det vara svårt att komma tillbaka. Men vad kan man göra då för att förhindra vräkning när hyran inte blivit betald? Ett sätt kan vara att som på Rosengård i Malmö försöka arbeta förebyggande genom att söka upp dem som ligger risigt till.