Tisdag 28 mars

Digert arbete efter seriekrock

Igår eftermiddag inträffade flera seriekrockar i tät dimma på E22:an öster om Lund. Ett 80-tal bilar var inblandade och runt 40 personer fördes till sjukhus, vägen var avspärrad i flera timmar och trafiken fick ledas runt Hurva. Vi besöker en bilverkstad i Eslöv som fått mycket extra jobb efter de stora seriekrockarna.

Frågan är om den stora olyckan någonsin kommer att bli helt utredd. Trafikpolisen i mellersta Skåne har nu ett digert arbete med att sammanställa alla olycksanteckningar för att hitta någon ansvarig.

Kass kassa

Försäkringskassan svidande kritik av den nyinrättade försäkringsdelegation som rapporterar direkt till regeringen för det är meningen att vanligt folks synpunkter ska föras direkt upp till regeringens bord.

Ambitiöst projektarbete

I alla gymnasieskolor är det nu bråttom med projektarbeten i avgångsklasserna. Eleverna lägger ner all sin tid för att göra bästa intryck och vissa satsar stort. En av dem som verkligen satsar är Henrietta Sjöberg-Aas i Höganäs som går tredje året på estetiska programmet på Nicolaiskolan i Helsingborg. Hennes projektarbete är dels en hel konsert i kyrkan, dels en fotoutställning och dels en insamling till välgörande ändamål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".