1 av 2
2 av 2

Fredag 28 april

Kraftig bröstcancerökning

Enligt siffror från centrala cancerregistret ökar antalet fall av bröstcancer kraftigt. En orsak kan vara den hormonbehandling som gavs till kvinnor för besvär i samband med klimakteriet.

Skånevärdar lär oss resa kollektivt

För att fler funktionshindrade ska åka kollektivt i stället för att använda färdtjänsten anlitar nu Skånetrafiken och Vägverket hjälp av så kallade plusjobbare. Tanken är att de ska följa med enskilda resenärer och visa hur man åker kollektivt.

Skolkommunalråd ryter tillbaka

Diskussionerna angående förslaget att lägga ner Hermodsdalsskolans högstadium i Fosie är het. Folkpartiet har tagit tillfället i akt för att profilera sin skolpolitik i ett 10-punktsprogram som enligt partiet ska kunna rädda Hermodsdalsskolan. Men partiet får mothugg av Agneta Eriksson (s), skolkommunalråd i Malmö.

Nytt boende för kvinnor

Att ta sig tillbaka till samhället efter ett fängelsestraff är en stor utmaning, ett av de största problemen är att hitta någonstans att bo. Vi träffade Björne Bergmark från Kriminellas revansch i samhället, (KRIS) i samband med invigningen av ett nytt boende för kvinnor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".