Torsdag 4 maj

Mansgrupp stärker självkänslan

Att komma till Sverige från ett annat land kan vara svårt för en del män, och kanske särskilt om man fastnar i arbetslöshet. I Helsingborg försöker man ge män ny självkänsla och påverka attityder i mansgrupper där man bland annat diskuterar oskrivna lagar och synen på barnuppfostran.

Morddömd ger ut bok

Ulf Olsson som dömts både i tingsrätt och hovrätt dömts som skyldig till att 1989 ha mördat Helen Nilsson och Jannica Ekblad kommer i mitten av maj ut med boken Utan rättssäkerhet.

- Den handlar kronologiskt om hans liv. Men den ger inte de svar som jag vill ha på vad som egentligen hänt, säger Malin Bergkvist, reporter på Sveriges Radio.

Arkeologiskt fynd i Malmö

Spår 3 följer spåren många tusen år bakåt i tiden, kanske hela 8000 år tillbaka till jägarstenåldern. Ett ovanligt arekologiskt fynd har hittats vid Malmö Centralstation.

Två bilder av Hermodsdalsskolan

Bilden av situationen på Hermodsdalsskolan är minst sagt dubbel. Under skolverkets inespektion i september förra året berättade lärare om våld, förstörelse och en känsla av hopplöshet.

Men en vecka innan stadsdelsfullmäktige beslutar om högstadiet på Hermodsdalsskolan ska få vara kvar eller inte, så vill personalen visa hur bra skolan har utvecklats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista