Fredag 5 maj

Hamasminister skapar debatt

Lördagen den 6 maj är det dags för den omdiskuterade konferensen för exilpalestinier i Malmö.

Diskussionen kretsar kring huruvida det är rätt att en minister från den palestinska Hamasregeringen bjudits in. Kritikerna pekar på att Hamas är terrorstämplat av EU och att man därför inte ska ha några kontakter med dem. Andra hävdar att den palestinska regeringen är folkvald och att man därför kan ha en dialog. Det är ännu inte bekräftat att Atef Adwan, den palestinske flyktingministern, verkligen kommer. Tusentals exilpalestinier väntas komma till konferensen för att diskutera deras rätt att återvända till Palestina.

Hård kritik mot räddningstjänst

Ledningen för räddningstjänsten i Helsingborg får utstå hård kritik från stadsrevisionen i den revisionsrapport som lämnades idag. I januari upptäcktes plötsligt att man gjort av med omkring 3 miljoner mer än vad man hade.

Ledningen rapporterade felaktigt och otydligt och det uppfyller inte de krav som ställs i Helsingborgs stad, skriver revisorerna. Däremot faller det yttersta ansvaret på politikerna i räddningsnämnden som inte agerat med tillräcklig kraft och alltför sent har insett situationens allvar, enligt rapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista