Torsdag 18 maj

Oro på börsen

Det är oroligt på börsen och ingen verkar veta varför. Småspararna uppmanas att ta det lugnt. Men hur lätt är det när besparingarna krymper?

Till följd av att kurserna på Stockholmsbörsen kraftigt gått ner börjar en del småsparare att se över sina pengar. På onsdagen gick börsen ner med hela 4,1 procent. På torsdagsmorgonen gick det uppåt men under tidiga eftermiddagen har börskursen återigen sjunkit.

På Nordea har man inte märkt av någon större oro bland spararna, enligt Eva Jarborg-Eriksson, privatmarkandschef på Nordea.

Engagerade politiker

Det politiska engagemanget är en av många viktiga frågor inför höstens val. Du möter två unga politiker i Spår 3: Bassem Nasr(c) från Malmö som vill in i riksdagen och  Gustav Fridolin (mp) som lämnar riksdagen efter valet.

I Spår 3 debatt efter klockan fyra diskuterar statsvetaren Fredrik Melander, folkpartisten Karin Svanborg och Christine Pamp från Amnesty det vacklande intresset för att gå med i politiska partier.

Skateboardtävling i Malmö

I helgen lär det rulla på ordentligt när det hålls världscuptävlingar i skateboardåkning i Malmö. Spår 3 träffade Max Demalvan, projektledare för tävlingen, som inleds på fredagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista