Torsdag 8 juni

Landskrona har fått fram drygt 100 plusjobb - och det är mycket för en kommun av den storleken. Framgångsreceptet heter samarbete.

Slug stöldliga kartläggs av polisen

De senaste veckorna har flera grova stölder ägt rum i Skåne - och polisen ska nu kartlägga den liga man misstänker ligga bakom inbrotten. Det handlar om mellan 10 och 15 grova stölder i Skåne, och ett fall i Småland.

Ligan agerar mycket professionellt och tar sig in i butiker och företag genom att göra hål i taken sedan letar de upp kassaskåp som de bryter upp.

Axfood Närlivs lager i Tyringe lyckades den misstänkta ligan ta sig in i lokalen trots att den är larmad - men sen var det stopp.

Spår 3 debatterar religiös extremism

Vad är det som lockar unga till religiös extremism och fanatism och hur utbrett är problemet i Skåne och Sverige? Våra debattörer Aje Carlbom, socialantropolog vid Malmö Högskola, socialdemokraten Avva Aydin från Malmö och Ayuob Chibli som har hand om familjefrågor på Islamic center ska också försöka ge svar på frågan vad man kan göra åt det.

Spår 3 med Anna Hanspers i studion och Lotta Malmstedt som flygande reporter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".