Fredag 7 juli

Inga besked i Svalöv om samarbete

I några få skånska kommuner, Trelleborg, Kävlinge och Svalöv, samregerar socialdemokrater med moderater. Men det socialdemokratiska kommunalrådet Karl-Erik Kruse i Svalöv vill inte lämna något besked om man kan tänka sig att fortsätta med samarbetet med moderaterna efter valet.

Men efter valet hoppas centerpartisten och tidigare ordföranden i kommunstyrelsen, Lennart Pettersson, att man ska få till ett klassiskt borgerligt samarbete.

Ilska över muren

Det jäser bland butiksägarna i Rosengårds centrum över den vägg som skiljer centret från matjätten City Gross, som etablerade sig i Rosengård för tre år sedan. Förhoppningarna var stora att fler kunder skulle hitta till Rosengårds centrum i och med City Gross etablering. Istället har försäljningen minskat i centret och många är arga.

Olaglig parkering i Västra hamnen

Parkeringsproblemen i Västra Hamnen upprör många av de boende. Under varma sommardagar besöker ett stort antal människor området och många av bilisterna parkerar olagligt. Under gårdagen gjorde parkeringsvakterna två besök i Västra Hamnen vilket resulterade i 19 parkeringsböter och 21 bilar som körde iväg när vakterna kom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".