Tisdag 18 juli

Bussäkerheten svår att garantera

För att garantera säkerheten på vägarna finns en lagstiftning som förbjuder yrkeschaufförer att köra i mer än 9 timmar per dag. Men lagen är lätt att kringgå.
Vi har pratat med en busschaufför som kört för många olika turistbussar i cirka 15 år och han kan inte minnas att han under någon resa kunnat ta ut den vila som han enligt lagen ska ta.

Val 06:Trelleborg

I våras visade Svenskt Näringslivs rankning över företagsvänliga kommuner att Trelleborg rasat ända ner till 119;e plats. Kommunen har kritiserats för att förhållandevis lite av kommunens verksamhet ligger på entreprenad, vilket skulle kunna påverka företagarklimatet positivt.

Men Egil Ahl, gruppledare för socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande, håller inte med om att mängden verksamhet på entreprenad skulle ha betydelse för företagandet, när han möter moderaternas gruppledare Lars Christensson i en debatt.

Veckans gäst: Henrik Qvist

Det fanns farhågor om att fotbollsfesten under VM i Tyskland skulle kantas av bråk mellan olika supportrar. Men så blev det inte alls. På plats i Tyskland fanns omkring 20 svenska poliser.
Henrik Qvist, supporterpolis, är en av dem.