Torsdag 24 augusti

Myntutställning efter donation

En donation gör det möjligt för Historiska museet i Lund att bygga en ny utställning där allmänheten får möjlighet att se landets näst största myntsamling som är värd flera hundra miljoner kronor. Utställningen ska vara klar 2008 men Spår 3 har smygtittat på några av de gamla mynten.

Landskronas kriminalitet har minskat

Kriminaliteten i Landskrona får stor uppmärksamhet, inte minst av de politiska partierna inför valet. Men enligt polisen har brotten minskat de senaste åren.

Vallöften från miljöpartiet

Vad står miljöpartiet för? Språkröret Peter Erikssons står i tur att bjuda på ett vallöfte.

Orkanen fick stadsbyggnadspris

På torsdagen delade Malmö stad ut sitt årliga stadsbyggnadspris. I år gick det till bygganden Orkanen där Malmö högskolas lärarutbildning och bibliotek håller till.

Debatt om integration

En stor del av Landskronaborna anser att integrationen i staden inte fungerar, enligt den integrationsbarometer som kommunen gjort. Du hör socialdemokratiska kommunalrådet Marita Larsson debattera med moderaternas oppositionsråd Tutti Johansson Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".