Magnus Quick. Foto: Lars Ekman.

Onsdag 6 september

Knivdåden ökar

Knivdåden blir allt vanligare i Skåne och antalet knivskadade ökar. Det är polis och sjukvård eniga om. Just nu pågår en internationell kongress för läkare och sjuksköterskor om olycksfalls- och akutkirurgi i Malmö, och där tittar man bland annat på nya behandlingsmetoder vid knivskador. Else Ribbe är överläkare på Centralsjukhuset i Kristianstad och ansvarar för den pågående läkarkongressen.

Följ debatten så får du veta hur du själv eventuellt kommer att påverkas.

Sjukvårdsduell

Tandvården? Operationsköerna? Landstingsskatten?

Sjukvårdsduell mellan regionpolitikerna Ingrid Lennerwald (s) och Pia Kinhult (m).

Följ debatten så får du veta hur du själv eventuellt kommer att påverkas.

Ny radiochef i Malmö

Magnus Quick tar nu över som chef för SR i Malmö. Han blir chef för P1, P2, P3, P4 lokalt och riks och Din Gata. Han kommer närmast från Radio Kristianstad, men har även varit redaktionschef i Malmö. Vad vill han göra som chef? Hur ska det låta lokalt?

- Det ska inte vara slätstruket. Det ska få lyssnaren berörd. I den lokala kanalen ska det höras en skillnad mellan lokalradion och den kommersiella radion. Vi vågar satsa på saker som de inte har råd med, vill eller har tid med, säger Magnus Quick. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".