Tisdag 26 september

Ett snyggare Herrgården

Läckande tak och förfall hörde till vardagen, men med nya hyresvärdar blir det upprustning i slitna bostadsområdet Herrgården på Rosengård. Nu ska de boende få bestämma hur de vill ha det.

Tonåringarna och internet

Föräldrar har alldeles för dålig koll på vad deras tonåringar gör på internet, och vilka risker som finns där. Tonåringarna själva vet inte vilka konsekvenserna kan bli av att lägga ut information om sig själva.

På tisdagsförmiddagen föreläste Therese Strate för flickorna i åttan och nian på Hästveda skola. På eftermiddagen var det pojkarnas tur och i kväll blir det en träff för ungdomarnas föräldrar.

Fest och allvar på Regnbågsfestival

Regnbågsfestivalen pågår för fullt i Malmö och fest blandas med allvar. Fortfarande finns mycket att göra för att minska diskrimineringen av HBT-personer, alltså homosexuella, bisexuella och transpersoner. En fjärdedel av alla Malmöbor är födda utomlands, och HBT-personer med utländsk bakgrund diskrimineras dubbelt på arbetsmarknaden, både för sin sexuella läggning och för sin härkomst. Vår reporter Julia Öberg träffar Carlos Díaz från RFSL som tittat närmare på det här.

Nej till såpor - ja till seriösa program!

26-åriga Ali Hamidian från Malmö har startat ett upprop i protest mot att SVT och SR lägger ner tunga samhällsprogram. Redan nu har uppropet lockat flera tusen unga.