Fredag 29 september

Jobbmässa söker folk till utlandet

Förra veckan var det den största danska företagarorganisationen Dansk industri som var i Malmö och raggade arbetskraft med ljus och lykta. Nu är det arbetsgivare från hela Europa och även USA som letar efter folk som vill jobba utomlands. Men är det bara av godo att alltfler svenskar söker jobb i andra länder?

Konsten att  återanvända

I 65 mellanstadieklasser på båda sidor Öresund är det bråda dagar just nu. Klasserna deltar i designtävlingen Konsten att  återanvända där målet är att bygga nya möbler av gammalt skräp.

Det är den oberoende organisationen Royal awards for sustainability som anordnar tävlingen. Klassen som vinner får åka på lägerskola i Danmark.

Busschaufför fast för rattfylla

På torsdagen var det trafiknykterhetens dag i landet. Polisen gjorde ovanligt många nykterhetskontroller denna dag. I en av dem fastnade en busschaufför på väg mellan Åhus och Kristianstad med sin buss tillsammans med ett trettiotal passagerare, de flesta skolelever.

Svårt hitta bostad åt vräkta

Äldre som blir vräkta idag skulle kunna bli hänvisade till Stadsmissionen för att få tak över huvudet, berättar Katarina Söderlin, socialsekreterare i Malmö. Hör också Birgitta Nilsson, socialdemokratiskt kommunalråd kommentera.