Torsdag 5 oktober

Stor demonstration mot nedskärningar

Efter veckor av protester och strejker är det idag dags för en stor demonstration mot befarade nedskärningar inom den kommunala servicen - och så särskilt barnomsorgen. Bakgrunden är ett förslag på kommunsammanslagning som många danskar är rädda kommer att leda till att välfärden avvecklas.

Alnarp sparar fröer för framtiden

Frö på frö och fröer på rad i frysboxar för framtiden och för säkerhets skull.  Nordiska genbanken i Alnarp ska rädda framtiden om katastrofen är framme någonstans och utrotar en art i naturen.

Invandrarlärare kritiseras

Det finns en ”vi och dom” -attityd bland lärare som ska introducera invandrare och flyktingar i Sverige. Framför allt när det gäller jämställdhet. Att ”vi” i Sverige är jämställda, medan ”andra” inte är det. Så låter det i en ganska kritisk rapport från Länsstyrelsen i Skåne som har intervjuat ansvariga för utbildningen av invandrare och flyktingar i tolv av Skånes kommuner.

Ska älgjakten stoppas?

Att skjuta eller inte skjuta har blivit en het fråga bland de skånska älgjägarna inför jakten nästa vecka. I spår 3 debatt hör du jägarna Agne Andersson och Torbjörn Andersson argumentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista