Fredag 6 oktober

Två skånska ministrar

Dagens stora händelse i politiken är att statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade sin regering. Bland ministrarna har vi spårat två skåningar och du hör mer om minst en av dem i programmet. Cristina Husmark Pehrsson blir socialförsäkringsminister i den nya regeringen och hon vill se till så att folk kan lita på socialförsäkringssystemet.

Den andre skånska ministern heter Tobias Billström (m som till migrationsminister

Körkort för restauranger

Statliga Livsmedelsverket vill införa krav på basutbildning i livsmedelshygien för all personal som hanterar livsmedel på ett eller annat sätt. Målet är att minska antalet matförgiftningar. Miljönämnden i Malmö ställer sig bakom förslaget, men krögarna är inte lika glada.

Sveriges Television flyttar till Västra hamnen

Sveriges Television storsatsar på Malmö, och planerar att bygga ett stort mediacenter på gamla Kockumsområdet i Västra Hamnen. Där är det tänkt att ett femtiotal aktörer, från alla delar av mediabranschen, inklusive nya medier och IT-branschen ska lära av varandra och samtidigt synas bättre.

Dressyrtävlingar i Flyinge

Dagens stora händelse för hästintresserade är den stora dressyrtävlingen i Flyinge. De främsta ekipagen från tolv nationer tävlar och Spår 3 finns på plats.