Camp Victoria i Kosovo. Foto: David Rasmusson.

Tisdag 10 oktober

Negativt besked bakom uppror

När en intagen fick veta att han inte fick flytta till en annan anstalt överföll han en vårdare. Hör om upproret på Kirsebergsanstalten i Malmö på måndagen.

Besök på Camp Victoria

Serien om de svenska soldaterna i Kosovo fortsätter. Idag träffar vi Jörgen Nilsson från Kristianstad, som är en av de cirka 400 svenskar som bor och arbetar på svensklägret Camp Victoria.

Vård och stöd på eget språk 

I Malmö öppnar landets första vårdcentral ”Flyktinghälsan” som är enbart för asylsökande. Och förutom sjukvård får besökarna också hjälp med råd och hälsotips på sitt eget språk.

Vården vill locka elever

Vården behöver folk och värre blir det de närmaste åren. På Universitetetssjukhuset i Lund anordnas Vårdmässan under tisdagen och onsdagen.

Eget jobb gav hopp

Efter en trafikolycka skulle hon bli förtidspensionerad redan som 29-åring, men Nina Backe lyckades hitta en annan lösning. Vår serie om funktionshindrade på arbetsmarknaden fortsätter.

Ung i kommunfullmäktige

Desirée Ressel (m), 18 år, blev i årets val invald i kommunfullmäktige i Sjöbo, samma år som hon fick rösta första gången. Vad vill hon uppnå i politiken? Vad är bra och dåligt med att vara ung? Och hur ska hon få sin röst hörd i ett gubbtungt fullmäktige?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".