Torsdag 19 oktober

Vardagen för de äldre

Varför det är så viktigt att äldre får i sig mer och bra mat? Torsdagen den 19 oktober firas något som kallas Måltidens dag. Det är tänkt att vi idag ska ta oss lite extra tid att laga god mat och göra det lite mysigt med fin dukning.

Inom äldrevården i Malmö har man verkligen tagit det här på allvar. Spår 3:s reporter David Rasmusson besökte äldreboendet Styrkan på Sorgenfri i Malmö.

Hur är det med de äldres möjligheter att få plats på ett äldreboende när de så önskar? Det debatterade Ove Persson, socialdemokrat och fram till nyår ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Lund, Tove Klette från folkpartiet, som varit oppostionsråd och kommer att tillträda som kommunalråd med ansvar för de här frågorna samt Harry Nilsson, ordförande i PRO Skåne.

Hur går det för de anställda i Kävlinge?

Beskedet att lägga ned Swedish Meats i Kävlinge om två år gör att cirka 150 jobb försvinner i en relativt liten kommun. Bengt Andersson är chef för Arbetsförmedlingens kontor i Kävlinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".