Annika: Roligt att gå på kalas!

Måndag  16 mars:
Så är den andra helgen slut på min väg mot att försöka bli en mindre människa.

I lördags var på på kalas och det känns onekligen lite kymigt att sitta och fråga värdparet vad de olika maträtterna innehåller och sen lite petimetrikt säga att ”det äter jag inte”.

Svårast blev det när desserten kom fram. Det var en blandad fruktsallad med banan, äpple, apelsin och kivifrukt. En fröjd för både ögat och näsan – för min del. Jag frossade på en matsked vispgrädde.

Nu har jag läst Skaldemans böcker två gånger men förstår fortfarande inte varför jag inte går ner i vikt. Det verkar ju alla göra som prövat detta sätt att äta på stenåldersvis. Men det finns ju något som heter undantaget som bekräftar regeln. Gårdagens mat var ju helt enligt planen. Frukost med bacon och äggröra på två ägg och en matsked grädde. En matsked linfrön dessutom. Lunch bestående av kokt torsk med skirat smör och pepparrot och middag med räkor, fet majonnäs och två bitar dessertost. Hungrig var jag aldrig och vid besök hos en hundkompis drack jag två koppar kaffe med tjock grädde. Jag som alltid dricker kaffet svart.

Ny vecka stundar – ännu ger jag inte upp min SSS-metod.  Det gläder mej speciellt att många följer våra vedermödor och själva – många gånger med bra resultat – satt igång sin egen kamp mot vågen. Kanske kan vårt bantande ge stöd och hjälp åt många andra som på detta vis förbättrar sin hälsa och sitt liv. Kram till er alla kämpar därute Annika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista