Ewa: Lättare och lättare

Tisdag 17 mars:
Det sägs att gör man en sak tillräckligt länge eller många gånger så blir det en vana. Det är sant!

För nu börjar det kännas naturligt både att äta lite mindre och framförallt promenera mer. Jag mår väldigt bra av dessa promenader och när man gått tillräckligt länge går nästan benen av sig självt. Jag sover också bättre på natten vilket inte är helt fel.

Men ikväll kommer jag till ett dilemma. Jag har under en längre tid varit sugen på paltbröd med fläsksås. Men döm om min förvåning när jag i januari fick reda på att Skogaholm slutat tillverka detta. Efter en liten undersökning fick jag reda på ett bageri i Bollnäs som tillverkar paltbröd och tipsade min affär om detta. Nu såg jag igår att de tagit hem paltbröd och hittade kakorna i frysen så ikväll ska jag äta det. Problemet är att jag, förut, gärna åt hur mycket som helst av det för det är såååå gott. Nu får jag lägga band på mig och bara äta lite men å andra sidan får jag över så jag kan äta fler dagar i sträck. Jippie!

Så mina vänner, jag laddar för middagen ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista