Annika: Nu brinner fettet!!

Fredag 22 maj:
Nu är det bara en vecka kvar och jag börjar komma ikapp Ewa men jag är för gammal för att tro på underverk. Mitt besök på vårdcentralen gjorde mej både glad och lite orolig.

Idag är det bara en vecka kvar av Ewas och min viktminskningstävling. Nu börjar det se ut som om ingen av oss klarar tio-kilosmålet men den gångna veckan har min fettförbränning verkligen satt fart och jag har minskat drygt 1,5 kilo. det betyder att jag bara ligger ett halvt kilo efter Ewa och har två kilo kvar till tio. Men det är väl inte möjligt på en ynka vecka!

Hur som helst så är ju det viktigaste att man mår bra och fortsätter viktminskningen. Mitt besök på vårdcentralen i veckan var i stort sett mycket positivt. Alla mina värden var betydligt bättre än vid besöket förra hösten och allra mest märktes ju (förstås) sockervärdet som nu låg helt normalt. Däremot har mina blodfetter ökat - undrar på det så mycket fett som jag äter. Men dom som vet hävdar att det kan vara tillfälligt när man börjar äta enligt Skaldeman så jag avvaktar och ser. Många av mina LCHF-vänner vill att vi ska fortsätta redovisa våra resultat även när tävlingen är slut. Jag gör det gärna och vi får se vad vi kan hitta på för lösningar på hemsidan.

Britt-Marie, Ove AnnSofie och alla ni andra som anammat vårt nya sätt att äta hoppas jag mår lika bra som jag gör och jag är säker på att vi kommer fortsätta minska i vikt. Tack också för mailsupport från SS Skaldeman som lovar att vi kommer att ha finfina värden också i framtiden. Och fortsätta minska i  vikt om vi bara kommer ihåg - INGEN MAT SOM INNEHÅLLER MER ÄN FEM GRAM KOLHYDRATER PER HUNDRA GRAM.

Förresten - jag har hittat en ny favorit - rökt fläsk att steka med massor av smak och fett. Tillsammans med min äggstanning - 4 ägg och 1 dl vispgrädde samt lite salt och peppar, 30 min i ugnen på svag värme. Det är kalasmat som ger mej en helt underbar frukost. Jo jag glömde - fläsket ska stekas och flottet hällas över äggstanningen. Jag lovar - du kommer att älska det!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista