1 av 27
Thomas Körling i "På tu man hand". Foto: Magnus Ljung.
2 av 27
Kerstin Sjöbratt gästar programmet "På tu man hand" den 18 december.
3 av 27
Elin Andersson med hund.
4 av 27
Inga Holm är gäst i "På tu man hand" den 4 december.
5 av 27
Lars-Christer Jonsson.
6 av 27
Birgitta Carlsson.
7 av 27
Bo Carlsson.
8 av 27
Anna O Söderström.
9 av 27
Gillis Edman.
10 av 27
Sten Sture Skaldeman.
11 av 27
Sofia Karlsson är gäst i På tu man hand den 12 mars. Foto: Magnus Ljung / SR Skaraborg.
12 av 27
Lasse Brorsson
13 av 27
Anja Thorsson
14 av 27
Thomas Persson
15 av 27
Dan Storck tillsammans med hustrun Öyfrid. Foto: Gunnar Nygren.
16 av 27
Kerstin Fondberg
17 av 27
Mari-Anne Danielsson på Elvis Presleys stamfik i hans födelsestad Tupelo i Missisippi.
18 av 27
Lars Widell
19 av 27
Clas Christensson
20 av 27
Lena Arvidsson
21 av 27
Tommy Österberg
22 av 27
Birgitta Lindström
23 av 27
Ulla-Britt Westelius
24 av 27
Magnus Wetterö
25 av 27
Henrik Schneider
26 av 27
Karin Enerbäck
27 av 27
Mikael Appelgren

Tidigare gäster i "På tu man hand"

Här finns tidigare gäster i "På tu man hand".

Torsdagen den 17 september gästades På tu man hand av den unge målvakten i IFK Skövde Mikael Appelgren.

Den 27 augusti  gästades På tu man hand av prästen Karin Enerbäck, som ibland också tjänstgör som jourhavande präst.

Den 20 augusti var handbollslaget IFK Skövdes nya handbollstränare HenrikSchneider i studion.

Magnus Wetterö är chef får Skara sommarland och ser fram mot en solig sommar med fullt av aktiviteter i nöjesparken som i år fyller 25 år. Magnus Wetterö är gäst i På tu man hand torsdagen den 11 juni och då ska han få berätta om sina egna favoritattraktioner i nöjesparken.

Säsongens sista gäst i På tu man hand heter Ulla-Britt Westelius och är en snart 75-årig mångsysslare från Mariestad. Vad som driver henne att ständigt anta nya utmaningar hör du i På tu man hand torsdagen den 18 juni.

Hon kan nunmera kallas ig teknologie doktor, Birgitta Lindström, som inte började studera på allvar förrän hon var nästan 40 år. Innan dess hann hon med en yrkeskarriär både som vårdbiträde och lokalvårdare. Torsdagen den 4 juni var Birgitta Lindström gäst i På tu man hand där hon berättade om sitt intresse för matematik och teknik och vart det har lett hennes yrkeskarriär.

Veckan gäst den 28 maj i På tu man hand heter Tommy Österberg och är en man som verkligen vågat ta steget ut i friheten. För Tommys del betydde det att han slutade sitt lärarjobb för att vid drygt 60 års ålder förverkliga en dröm. Att bli bokföräggare. Och att dessutom välja att ge ut lyrik gör att många skakar missmodigt på huvudet. Men Tommy tror på en framtid och hur han resonerat kan du höra i På tu man hand.

På tu man hand den 14 maj gästas av Lena Arvidsson från Helås, nyvald ordförande i Svenska danssportförbundet. Lena började dansa klassisk balett som sexåring och sen har dansen tagit stor del av hennes liv. Någon egen karriär blev det inte - benen var för korta säger Lena - men som skjutsande mamma till barn som dansade med Varaslättens buggare, så blev det naturligt att engagera sig. Resultatet blev att hon nu ska leda en organsiation med 40 000 dansglada medlemmar.

Torsdagen den 7 maj gästas På tu man hand av Skövde golfklubbs nye klubbchef Clas Christensson. Golfsporten har ju haft några svåra år med överetablering och sviktande medlemsantal men nu tycks det vara på väg att klara upp sig för Skövde golkflubb. Den nye klubbchefen konstaterar att mycket arbete återstår men han hoppas nu kunna arbeta för att få fler barn och ungdomar att få upp ögonen för golfsporten. Han utvecklar sina planer i På tu man hand.

I På tu man hand torsdagen den 30 april möter vi Lars Widell, missionspastor och kompositör. I dagarna är han klart med sin 18:e musikal och frågan är om det inte är ett slags rekord. Att framföra det kristna budskapet med hjälp av musikalmusik erbjuder en utmärkt gudstjänstform tycker Lars. Och han bör ju veta efter alla år av musicerande.

Gäst i På tu man hand torsdagen den 23 april var Mari-Anne Danielsson från Lidköping. Vid 70 års ålder förverkligade hon en dröm som innebar att hon både startade en resebyrå och fick veta mer om sin idol sedan ungdomen - Elvis Presley. Nu planerar Mari-Anne för framtiden med sina musikaliska resor ut i världen.

Kerstin Fondberg är ny chef för Vara konserthus och hon var gäst i På tu man hand torsagen den 16 april. Kerstin berättade om sin väg fram till konserthuset och om sina tankar inför framtiden när det gäller att sprida kultur ut över den skaraborgska slätten.

I På tu man hand på torsdagen den 9 april var Dan Storck gäst. På bilden ses han tillsammans med sin hustru Öyfrid. Paret är kårledare för Frälsningsarmén i Lidköping. Så är det inte så länge till för nu ska familjen Storck flytta till Norge som här hustru Öyfrid hemland. Dan Storck var tidigare kårledare i Skövde och har under sin tid i Skaraborg engagerat sig i många uppmärksammade och uppskattade aktioner till hjälp för andra både inom och utom vårt land.

I på tu man hand torsdagen den 2 april träffar vi Thomas Persson från Mölltorp. Han sysslar med en ganska ovanlig kampsport som kallas tai thi och där har han minst sagt varit framgångsrik. Att Thomas startade med denna ganska okända kampsport kan han tacka folkdansen för. Hur det gick till utvecklar han i På tu man hand där han också berättar om hur det kom sig att han bytte yrke från skogsarbetare till massör.

Anja Thorsson gillar djur och natur. Inte fel då att hon jobbar med lantbruk och dessutom är ordförande för LRF-ungdomen i skaraborg. På torsdag - den 26 mars - var hon gäst i På tu man hand och fick då berätta om djuren som hon vårdar ömt och också om sitt föreningsengagemang. Att hon ser en framtid i det skaraborgska jordbruket kommer hon att berätta i veckans På tu man hand.

Gäst i På tu man hand den 19 mars var Lasse Brorsson från Falköping. Just nu har han mycket att göra som ansvarig för årets Röda fjädernaktiviteter i Västra Götaland. Röda fjäderns insamling i år går till arbetet med människor drabbade av sk beroendesjukdomar - allt från alkholister till spelmissbrukare. Hör honom berätta om en stor insamling och dess konsekvenser i På tu man hand den 19 mars.

Sofia Karlsson var gäst i På tu man hand den 12 mars och då fick vi bland annat höra Sofia sjunga live från sitt nya album som hon nu åker land och rike kring för att lansera. Söder om kärleken heter albumet där Sofia sjunger helt egna låtar. Mest känd blev hon annars 2005 när hon kom ut med sitt album Svarta ballader där hon på ett alldeles eget sätt presenterade Dan Anderssons dikter i musikalisk form. Om sin gitarr och hur hon skapar musik kommer Sofia bland annat att berätta i På tu man hand den 12 mars.

Gäst i På tu man hand torsdagen den 5 mars är Sten Sture Skaldeman.

Sten Sture Skaldeman har upprört hela svenska läkarkåren med sin minst sagt kontroversiella bantningsmetod där han frossar i kött och fett men avstår från allt som har med grönsaker frukt och bröd att göra.
I hans fall har det i alla fall haft effekt.
Sten Sture gick ner från 145 kilo till 80 - en viktminskning på 65 kilo!!
Nu har han flyttat till Kinnekulle och håller på att slutföra sin bok om sin unika bantning.

Torsdagen den 26 februari gästades På tu man hand av Eva Liljedahl som är hälsocoach. Hon arbetar inte bara med att coacha sina medmänniskor utan också med att utbilda andra som vill lära oss att leva sundare och friskare. Det gör Eva bland annat som lärare vid högskolan i Skövde. Hör henne om tankarna kring coaching och hur hon själv lever upp till sina ideal.

Gäst i På tu man hand torsdagen den 5 februari var Gillis Edman från Tibro. Han är en riktig naturmänniska som började intressera sig för fåglar redan som barn. Nu är han ordförande i Skaraborgs naturskyddsförening som för övrigt 100-årsjubilerar i vår.

Så länge har Gillis inte varit medlem men en trotjänare är han utan tvekan med engagemang i natur- och miljöfrågor där han numera anser saker som strandskydd, vindkraft och uranbrytning som mycket viktiga.

Anna O Söderström var gäst i På tu man hand torsdagen den 29 januari.
Anna berättade om hur det är att flytta från storstaden Stockholm till lilla idylliska Mariestad. Att kunna försörja sig som formgivare i Mariestad var inget som Anna trodde vara möjligt men oj vad hon bedrog sig.
Hör henne berätta om överraskningarna i Mariestad.

I På tu man hand den 21 januari träffade vi Bo Carlsson från Mullsjö. Han är en man med humor och speciellt är han intresserad av den västgötska dialekten. Tillsammans med konstnären Leif Holgersson från Broddetorp har han gjort en diktbok på västgötska och när han var med i På tu man hand klockan elva den 21 januari fick vi höra smakprov på hans diktning.

I femton år var hon riksdagsledamot för centerpartiet på den skaraborgska bänken. År 2006 lämnade Birgitta Carlsson från Skövde sin post som riksdagsledamot. Hur blev livet efteråt? En aktiv människa som jobbat för sina politiska ideal sedan ungdomen - hur ser hon på fortsättningen av livet. Är det ett tillbakalutat pensionärsliv som hägrar eller har Birgitta Carlsson hittat andra sätt att vara aktiv på. Birgitta gästade På tu man hand torsdagen den 15 januari klockan elva.

Torsdagen den 8 januari. År 2009 års första gäst i På tu man hand var Lars-Christer Jonsson som är styrelseordförande i den opolitiska styrelsen för Skaraborgs sjukhus. Hur han hamnade i den branschen efter 30 år inom den västsvenska bilindustrin ska han få berätta i programmet. Att Lars Christer har arbetat mycket med rationaliseringar i sina tidigare verksamheter är något som kanske också spiller av sig i den nya verksamheten inom den skaraborgska sjukvården.

Torsdagen den 18 december berättade Kerstin Sjöbratt som är regionchef hos Bris om barnens tankar och funderingar inför den stundande julhelgen. Det är ofta föräldrarnas alkoholproblem som får barnen att se fram mot helgerna med mer bävan än förväntan.

Torsdagen den 11 december gästade Elin Andersson från Stenstorp programmet. Elin är aktiv inom Röda korset och är med om att skapa en ny krets inom Skaraborg som enbart ska syssla med flyktingar och mänskliga rättigheter. Hon behöver minst 54 nya kamrater.

Torsdagen den 4 december gästade Inga Holm från Skara programmet. Hon älskar att hitta på och berätta sagor för barn och barnbarn. Nu har hon beslutat sig för att ge ut en saga i bokform och det dessutom med egna illustrationer. Hon berättar bland annat om hur älgen Gruffe kom till.

Torsdagen den 27 november var Tomas Körling från Skövde på besök. Han är pensionären som debuterar som författare efter att flera gånger ha besökt Moldavien och förfärats över allt elände han träffat på där. Hans bok handlar om organförsäljning, trafficking och stenhård brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".