Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sänder mitt i din vardag i P4 Skaraborg, 09.33 - 13.00.

Evas varma barkis

Publicerat onsdag 18 november 2009 kl 11.32

Skär av ett lock på en barkis och gröp ur större del innanmätet.

Tag bredbar leverpastej och rör lite mjukare med en svätt mjölk (eller med fördel lite torr sherry istället). Man kan även krydda upp röran med lite vitlök och rosépeppar.
Klä insidan av barkisen med leverpastejsröran.

Fräs purjolök och färska champinjoner. Gör under tiden en vanlig vit stuvning och häll sedan lök och svamp i stuvningen. Krydda med salt och peppar.

Häll stuvningen i barkisen och strö på lagrad riven ost. Gratinera i ugn ca 200 grader till osten fått färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".