1 av 2
Äppelchutney. Foto: Christofer Johansson
2 av 2
Christofer Johansson är inte bara kock ... han har tagit alla bilder också. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg

Äppelchutney a la Kock´n Roll

                    

Musik: Guns n´Roses – Bad apples

4 st äpplen, röda
2 msk smör
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 röd chili
3 st salladslökar
1 tsk kanel
1 tsk nejlika
½ vitlöksklyfta

Gör så här

  1. skala och dela äpplet i mindre bitar
  2. smält smöret i en kastrull, fräs äpplena hastigt
  3. slå på vinäger honung
  4. finhacka salladslök och chili, tillsätt tillsammans med kanel, nejlika och pressad vitlök, fräs ihop och servera ljummen eller kall som tillbehör till grytor/stek eller liknande.

Tips: Servera chutneyn som tillbehör till husmanskost som stekar och grytor, då passar cidern fint.

Dryck: Boulard Cidre de Normandie Brut -  Normandie Frankrike – 49:- (nr 1848)

Torr cider med tydliga toner av mogna äpplen och en liten jäst ton. Passar bra med äpplena och hettan då det finns en viss sötma i drycken.

                   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".