1 av 5
Två av hästarna vid S Kråkhult utanför Tibro, Lettir och Nasty. Foto: David Holgersson, SR Skaraborg
2 av 5
Gull-Britt Wahlstedt. Foto: David Holgersson, SR Skaraborg
3 av 5
Roland Wahlstedt tar hand om pappersjobbet och maten, både till hästarna och gästerna. Foto: David Holgersson, SR Skaraborg
4 av 5
Reporter Ewa Ohlsson är klädd och förberedd för att "åka" islandshäst. Foto: David Holgersson, SR Skaraborg
5 av 5
Inne i huset fanns pool, bubbelpool, solarie och relaxavdelningen som gästerna har tillgång till vid deras vistelse. Foto: Ewa Ohlsson, SR Skaraborg

Islandshästen i fokus

Gull-Britt och Roland Wahlstedt flyttade för 5 år sedan till Tibro från Göteborg med sin hästverksamhet. De skulle egentligen flytta till Österlen men fann gården vid S Kråkhult och bestämde sig. Här fanns allt de önskade och de har inte ångrat sitt beslut.

Vi besökte dem och deras 30 hästar och verksamheten går främst ut på ridläger och B&B med spamöjligheter, både korta och långa vistelser. Jag fick också ta en tur med Lettir (gamlingen i gänget), klicka på Läs mer så har du en filmsnutt där.

Gull-Britt har ridit i hela sitt liv medan Roland var nybörjare när de drog igång verksamheten i Göteborg för 18 år sedan. Tidigare var Gull-Britt frisör och Roland jobbade som projektledare på Svenska Mässan. Men de gillar utmaningar och tog chansen att jobba heltid båda två med hästar. Det verkar vara ett klokt beslut för de är i stort sett fullbokade hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".