Sill och Snaps

Låt: Because the night - Patti Smith group (album Easter)

Waldorfsill
200g inläggningssill
3 dl creme fraiche, 34%
1 rött äpple, ex Ingrid Marie
3 selleristjälkar
100g Valnötter
salt och peppar

Gör så här
1. Dela sillen i mindre bitar
2. Hacka äpplet i tärningar samt skiva sellerin tunt.
3. Rosta nötterna i torr stekpanna.
4. Blanda äpple, selleri och nötter med creme fraiche. Tillsätt sillen, smaka av.

***

Krassesill
200g inläggningssill
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl grekisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta
2-3 askar krasse
salt och peppar

Gör så här
1. Dela sillen i mindre bitar
2. Blanda creme fraiche och yoghurt med vitlök och krasse. Smaka av och tillsätt sillen.

***

Lingonsnaps
1 flaska okryddat brännvin
150 g frysta lingon
1 stjärnanis
1 vaniljstång, delad på längden.

Gör så här
1. Blanda samtliga ingredienser och rör om, låt dra några dagar.

***

Citrus och kryddsnaps
1 flaska okryddat brännvin
1 citron
1 lime
1 msk fänkålsfrön
3 nejlikor
1 tsk kummin
1 tsk anis
3 stjärnanis
2 lagerblad
1 kanelstång

Gör så här
1. Skölj och skala citronen samt limen, pressa ur saften.
2. Blanda samtliga ingredienser och låt dra några dagar.

GLAD PÅSK!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".