1 av 8
Nya stora lokaler för second hand prylar. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 8
Peo Axelsson är ordförande i Kyrkornas Second Hand i Götene. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 8
Anna-Lisa Johansson arbetar ideellt i butiken. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
4 av 8
Böcker säljer bra. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
5 av 8
Jörgen Eklund är föreståndare för butiken. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
6 av 8
Begagnade kläder säljs slut fort. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
7 av 8
Här finns möbler av olika slag men bruna bokhyllor är inte så populära ... just nu. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
8 av 8
I skyltfönstret fanns en brudklänning gjord av kaffedukar inköpta i butiken. Foto: Ewa Ohlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 mars

Second hand är framtiden!

Second hand-butiker finns på många ställen och blir allt populärare. I Götene startade butiken 1993 och den 25 februari invigdes en nyrenoverad butik i centrala Götene. Behovet av större och modernare lokaler var nödvändig och föreningen köpte gamla posthuset och har renoverat detta. Över 4.000 frivilliga timmar har det gått åt för att få lokalerna ändamålsenliga.

Hittills har föreningen dragit ihop 16 miljoner kronor som gått till olika bistånd världen över. Butiken ägs och drivs av fyra kyrkor: Pingstkyrkan, Svenska Kyrkan, Elimkyrkan och Missionskyrkan som gått ihop i en förening för att driva denna verksamhet som bara växer.

Jörgen Eklund guidade runt och berättade om verksamheten och vi hittade även ordföranden i föreningen, Peo Axelsson, som kunde den historiska biten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".