17/4: Rabarber i sabayonne

(4 pers)

några rabarberstjälkar
3 msk socker
vatten
ev. en kanelstång
6 äggulor
4 msk socker
1 dl vitt vin
ev. en skvätt ljus rom

Skär rabarbern i bitar. Koka dem lätt i vatten, socker och - om du vill - kanel. De får inte bli helt mjuka.

Häll äggulor, socker, vin och eventuellt en skvätt rom i ett tjockbottnat kärl. Ställ det i ett större kärl med sjudande vatten. Vispa tills krämen tjocknar. Vill du servera den kall, fortsätter du att vispa tills den kallnat.

Häll kräm i höga glas och lägg på några bitar rabarber. Toppa gärna med lite kaksmulor och en kvist citronmeliss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".