18/12: Kycklinglevermousse

Passar lika bra som förrätt på julbordet till nattmackan.

Stek ett par hekto kycklinglever i smör, ska vara rosa inuti. Lägg åt sidan.

Hacka en gul lök och låt den "svettas" i smör tills den är mjuk. Vispa ur stekpannan med en skvätt konjak/portvin.

Häll alltsammans i en mixer, vispa några rejäla matskedar smör vitt och luftigt. Mixa smöret tillsammans med det övriga. Salta och peppra.

Ställ i kylskåp ett par timmar. Klart!

En del mixar in en sardellfilé, ansjovisfiléer eller grönpeppar eller någon annan krydda - prova dig fram!

God Jul och Gott Nytt År!
önskar Ulf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista