1 av 11
Stefan Hultman och Jaded i hagen hemma på Menhammar.
2 av 11
Stefan Hultman i sulkyn bakom Jaded på Solvalla.
3 av 11
Lasse intervjuar Nils Ronéus på Solvalla. Foto: Annika Lindblom/Travkompaniet.
4 av 11
Nils Ronéus tar ett blodprov på en häst. Foto: Annika Lindblom/Travkompaniet.
5 av 11
6 av 11
Solvalla väntar på Jaded.
7 av 11
Mattias Stenby.
8 av 11
9 av 11
10 av 11
Stefan i studion.
11 av 11

Stefan och Jadeds väg mot Elitloppet

– Den här hästen ska jag vinna Elitloppet med i år, sa travtränaren Stefan Hultman på Ekerö i februari.

Ska den drömmen besannas? Följ Stefan Hultman och Jaded i Sportsnack och här på webben.

 

Fakta: Jaded
Född:
2002
Kön: Hingst
Far: Express Ride
Mor: Enough Is Enough
Ägare: Travkompaniet och Menhammar Stuteri AB
Stall: Menhammar på Ekerö
Tränare: Stefan Hultman
Mankhöjd: 168 cm


 

2008-02-01 Hemma i stallet
I programmet 90 minuter besökte Lasse Persson Menhammar på Ekerö för att försöka sig på travlivet. Då träffade han också Stefan Hultman och Jaded första gången.

 

2008-02-07 Stefan och Jaded på Solvalla

 

2008-02-14 Veterinären förklarar

Hur klarar travhästarna egentligen de påfrestningar ett lopp innebär? Och hur vet man hur de mår? Nils Ronéus, som är veterinär på Hästsjukhuset Solvalla, tar mjölksyreprov på de tränande hästarna och berättar om deras fysik.

 


2008-02-18 I sulkyn bakom Jaded

Lasse Persson fick följa med när Stefan Hultman körde träningsvarv med Jaded hemma på Menhammar. Det gick fort, men inte så fort som Lasse trodde...

 

2008-03-03 Dags för start

På söndag ska Jaded starta i sitt första lopp för året. Starten sker på Solvalla, och konkurrenterna är inte vilka travare som helst... Solvallas sportchef Mattias Stenby har full koll på läget inför loppet.


 

2008-03-09 Säsongspremiär på Solvalla

Så hade det blivit dags för Jaded att visa vad han går för. Det småregnade och var blött på Solvalla dagen för hans första start för året. Knappt 1 500 personer hade tagit sig till travbanan för att se dagens tävlingar.

 

2008-03-18 Stefan i studion

Om några dagar ska Jaded gå sitt andra lopp för året. Han ska till Romme i Borlänge. Där har har nämligen han chansen att kvala in till Olympiatravet, som i sin tur är en förutsättning för att nå målet: Elitloppet. Stefan Hultman kom förbi Stockholm idags studio för att vara med under programpunkten Sportsnack.

 

2008-04-21 Finsk uppladdning

Det gick inte vägen i Borlänge. Där blev det galopp. Men i loppet därpå kom Jaded tvåa, och nu ska han starta i det finska elitloppet! Lasse Persson åkte hem till Jaded på Menhammar och träffade Stefan Hultman inför det finska äventyret.

 

2008-05-08 Oslo Grand Prix

Jaded åkte först österut och kom trea i den finska motsvarigheten till Elitloppet. Nu är det dags att åka åt väster för att delta i Oslo Grand Prix. Lasse Persson träffade Stefan Hultman på Solvalla inför starten. Eftersom Lasse tappade bandspelaren i marken på Solvalla är ljudkvaliteten lite dålig.

 

2008-05-18 Elitloppet valde Jadeds halvbror istället

Det blir inget elitlopp för Jaded. Sedan februari har P4 Radio Stockholm följt travhästen Jaded och hans tränare Stefan Hultman på träningar och lopp. Stefan satte stort hopp till Jaded, enligt Stefan stallets motsvarighet till Zlatan, men nu när det bara är några dagar kvar till Elitloppet står Jaded utan inbjudan. Men Jadeds halvbror Jocose, stallets Henke Larsson, har till Stefans förvåning fått en plats i Elitloppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".