Vad kostar det?

Sveriges Radio tar inte betalt för något av innehållet Musikhjälpens mobila websida. Din mobiltelefonoperatör tar dock ut avgifter för när du surfar och/eller lyssnar på ljud i din mobil.

Det är idag möjligt att surfa med mobilen till en förhållandevis låg kostnad, men för att kunna ha koll på vad det kommer att kosta dig är det viktigt att du vet vilket avtal med din mobiloperatör som gäller då du använder din telefons internetfunktioner. Det kan vara mycket stora prisskillnader mellan olika avtal inom samma mobiloperatör.

Skaffa "pristak"
De allra flesta operatörer erbjuder idag ett pristak för att använda internet i mobilen. Vanligt är t ex att det kan kosta dig max 9 kr per dag. Du måste dock själv höra av dig till operatören och begära pristak i ditt avtal. Utan pristak betalar du per nedladdad megabyte vilket kan bli mycket dyrt. Med ett avtal med pristak betalar du bara om du surfar med mobilen, och bara upp till en viss summa per dygn.

Fastpris/mobilt bredband
Fler och fler skaffar mobilt bredband till sin dator, för en fast summa per månad. Nu börjar det också bli vanligare att kunna skaffa fastpris för internet i din mobiltelefon. Det kan lämpa sig bättre än pristak om du använder din telefons internetfunktion mycket.

Skillnad på att surfa och på att lyssna på webbradio
För att komplicera det ytterligare gör vissa operatörer skillnad på å ena sidan "datatrafik"  (som de sidor som laddas då du surfar, eller om du laddar ner filer) och å andra sidan "streaming" (strömmande radio eller TV). Kolla så att ditt pristak gäller för både datatrafik och audio-streaming, innan du lyssnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista