Vill ni vara förband till Europe?

Vill ni vara förband till Europe?

Onsdagen den 21 juli kommer Sveriges genom tiderna största hårdrocksexport, Europe, med cirka 20 miljoner sålda album att inleda årets Östersjöfestival med en konsert på Torget i Karlshamn.

Nu ska det utses tre förband som ska inleda onsdagskonserten tillsammans med Europe inför en publik på, i bästa fall, upp till 10 000 personer. De tre deltagande bandens konserter kommer att spelas in av Sveriges Radio Blekinge och sändas i radion efterhand.


Banden/artisterna utses enligt följande:

• Första bidraget kommer att utses av nedanstånde jury genom en av Östersjöfestivalen utlyst tävling. Kravet är att bandet/artisten skickar in en demo, att bandet/artisten har en koppling till Blekinge (se nedan) och att man kan genomföra ett minst 20 minuter långt framträdande live (inget förinspelat).

• Andra bidraget utses av nedanstående jury i samband med årets final av Musik Direkt som äger rum på Stadsteatern, Karlshamn den 17 april.

• Tredje bidraget utses av Sveriges Radio Blekinge P4 utifrån de artister som är med i deras program Topplistan.


Juryn:

...(för de två första bidragen ovan) består av Pergunnar Carlson, länsmusikchef Musik i Blekinge, Göran Eklund, kanalchef Sveriges Radio Blekinge P4, Ingolf Persson, festivalgeneral Sweden Rock Festival samt Roger Karlsson, Karlshamns kommun/Östersjöfestivalen.


Insända demos:

...ska vara Karlshamns kommun, Östersjöfestivalen, 374 81 Karlshamn tillhanda senast torsdagen den 15 april.


Vinnande bidrag:

• Samtliga tre vinnande bidrag kommer att presenteras i direktsändning i Sveriges Radio Blekinges program "Före sex" torsdagen den 29 april.


Koppling till Blekinge:

Kravet med "koppling till Blekinge" är att artisten eller minst hälften av banddeltagarna bor, eller har bott, i Blekinge.

Juryns beslut kan ej överklagas. Inget spelningsgage utgår för de vinnande banden. Östersjöfestivalen ansvarar för såväl scen- och ljudtekniker samt backline (samtliga deltagare använder samma backline).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista