Kim Kimselius släpper två böcker samma dag. Foto:Daniel Kjellander/SR.

Kim Kimselius skriver om andra världskriget: "Känns viktigt i vår värld"

Imorgon släpps två nya böcker från författaren som har kallats "Blekinges Astrid Lindgren". Det handlar om Kim Kimselius från Eringsboda som nu ger ut bok 15 och 16 i serien om Theo och Ramona.

På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa heter böckerna.

– Det känns ovanligt pirrigt och förväntansfullt eftersom jag bjudit in alla mina 2400 vänner på Facebook och nu tänker jag: Kommer de verkligen? säger Kim Kimselius.

Denna gången handlar det alltså om andra världskriget - ett ämne som Kim länge tvekade att skriva om på grund av det kom henne väldigt nära.

– Min pappa har berättat så mycket om kriget och han har berättat om alla de tusentals judar som flydde från Danmark till Sverige och som han tog emot. Jag har mött de som överlevt och jag har gråtit mig igenom detta arbetet men jag har tyckt det är så viktigt att berätta om detta i vår främlingsfientliga värld, säger Kim Kimselius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista