Blekinge sångtalang 2012

Ett av Blekinges förnämliga storband, Carlshamn Punch Big Band, bjuder med Musik i Blekinge upp till sång och tävling. En sångare från varje kommun i länet erbjuds vara med och tävla.
Vinnaren får: Resa till London med uppehälle och möjlighet att där framföra några låtar…Intresseanmälan ska vara Musik i Blekinge till handa senast den 19 dec.
Anmäl dig på info@musikiblekinge.se
De anmälda kommer i god tid att få en lista på några storbandsklassiker att välja bland. En av sångerna ska framföras vid en audition.  En jury hos Musik i Blekinge utser de tävlande sångarna vid två auditioner den 21 och 22 dec. Urvalet kan inte överklagas.

Tävlingen går till så att varje deltagande sångare sjunger två sånger. En sång som var och en väljer från storbandets repertoar och en 70-talslåt eller en "Queenlåt" som varje sångare väljer fritt. Dessa tio låtar ska framföras av de fem sångarna vid en tävlingskonsert den 18 mars.
Konserten kommer att spelas in och sändas i Sveriges Radio P4 Blekinge.
Konsertbesökarna, radiolyssnarna och en jury röstar fram en vinnare. De tävlande måste vara födda 1993 eller tidigare, född uppvixen eller bosatt i Blekinge samt kunna medverka vid konserter våren 2012 enl följande: 18 mars, 21 april och 29 april - och förhoppningsvis ytterligare några tillfällen. Naturligtvis måste också tid avsättas för repetitioner med storbandet.