Årets Bokskola 2010: Rambodaskolan i Norrköping!

Rambodalsskolan i Norrköping utsedd till första bokskola!

Sveriges Radios nyinstiftade Barnens Romanpris delas ut för första gången i höst. Priset delas ut av en jury bestående av mellanstadiebarn. I år kommer barnjuryn från Rambodalsskolan i Norrköping.

Barnjuryn från Rambodalsskolan kommer att läsa de fem svenska böcker för barn 9-12 år som valts ut av en kritikergrupp och sedan diskutera sig fram till en vinnare.


– Vi har valt Rambodalsskolan för att de prioriterar läsning och litteratur i undervisningen, säger programledaren Ylva Mårtens.

– Vi är stolta och glada att vi blev utvalda som första skola att utse Barnens Romanpris, säger Carola Bladh som är lärare på Rambodalsskolan.


– Att läsa och skriva är grunden för allt lärande. Genom att satsa på skönlitteratur i undervisningen vill vi väcka nyfikenhet, vilja och lust att läsa, lära och utvecklas. Vi försöker att varje dag ha litteraturläsning med på schemat, det kan vara högläsning eller tyst läsning, säger Carola Bladh.


Radioprogrammen med barnjuryns diskussioner kommer att sändas i slutet av sommarlovet och priset till årets bästa barnboksförfattare delas ut under högtidliga former i början av höstterminen. Prissumman är 30 000 kronor. Läs mer på hemsidan här bredvid.

Vill din skola anmäla sitt intresse redan nu att vara med nästa års bokskola?

Skriv till barnensromanpris@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista