Bennys hemliga rapporter – vinnare av Barnradions bokpris 2016!

Den spännande och humoristiska dagboksromanen "Bennys hemliga rapporter” av Per Lange, Johan Bergström och Henrik Ahnborg har vunnit Barnradions bokpris 2016.

Motiveringen lyder: “Det är en känslomässigt stark och ovanligt spännande dagboksroman om vänskap och kärlek och samtidigt något så ovanligt som en humorbok som passar alla”.

– Det är överväldigande roligt! Vi är mycket glada och oerhört tacksamma, sa Per Lange när han fick beskedet.  

I "Bennys hemliga rapporter” får läsarna följa ett kompisgängs kamp för att få ihop en halv miljon kronor på ett sommarlov. De måste lyckas annars kan inte deras vän Valentinas hus repareras och hon tvingas flytta långt, långt bort.    – Det är en humorbok och spänningsbok på samma gång, som dessutom handlar om känslor. Och att barn kan utföra stordåd, berättar Per Lange.

Prissumman på 50 000 kronor ska författarna använda för att uppmärksamma påhittiga barn. 

– Vi ska satsa på vår egen gala Benny Awards, där vi uppmärksammar barn från hela Sverige som vågat genomföra en egen idé. Vi genomför även icke vinstdrivande läger för barn när det gäller retorik, “growth mindset” och att våga gå från ord till handling, säger Per Lange.

Om författarna  

Per Lange är författare, föreläsare och grundare av bland annat No Limits tillsammans med Johan Bergström. No Limits hjälper barn att tala inför publik och att våga gå från ord till handling. Per har bland annat skrivit böckerna “Koden är knäckt - Bennys samlade tips” samt “Bennys hemliga rapporter”. Per är en ofta anlitad föreläsare inom kommunikation och har satt upp en egen populär show på Oscarsteatern.  

Henrik Ahnborg är regissör, manusförfattare och skådespelare med mängder av TV:produktioner bakom sig. Henrik skrev manus till och regisserade den populära UR-serien “Geografens Testamente” som ger mellanstadieelever kunskap om geografi. Dessutom har han en bakgrund inom teater och brinner för berättande i olika former.    

Johan Bergström har varit verksam i en rad olika företag i ledande befattningar med fokus på försäljning, kommunikation och marknadsföring de senaste 20 åren. Johan är grundare av bland annat No Limits tillsammans med Per Lange, som hjälper barn att tala inför publik och att våga gå från ord till handling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista