Juryn till Barnradions bokpris 2018
Juryn till Barnradions bokpris 2018: Una Music, Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab al Haora Abdul och Shuaib Aden. Foto: Behroz Ahmadi

Snart avgörs Barnradions bokpris 2018

Barnjuryn väljer mellan böcker av författarna: Linda Skugge, Jenny Jägerfeld, Jonatan Järvi, Nina Ivarsson samt Jessica Bab Bonde och Peter Bergting.

Årets jury, som alla går i mellanstadiet på Rosengårdsskolan i Malmö har läst och funderat på de fem nominerade böckerna under sommaren. Under Läslovet, vecka 44, är det dags att utse en vinnare. Juryn kommer att ägna ett program åt varje bok, och diskutera viktiga frågor som tas upp i böckerna. På söndag 4 november avslöjas vem av författarna som tar hem Barnradions bokpris 2018.

Lyssna på programmen: 29 oktober till 2 november klockan 10:03- 10:15 i P4, på sajten eller i appen Sveriges Radio Play. Vinnarprogrammet sänds: 4 november klockan 12:03 i P4.

– Barnen har tacklat ämnena väldigt bra, säger programledaren Manuel Cubas. Erfarenheten vi har i programmet är att barn älskar svåra ämnen. Gemensamt för årets böcker är att författarna litar på barnens förmåga att hantera svåra frågor. Att barn är starka. Det är viktigt att barn lär sig att visa empati och även förståelse för att det är långt ifrån alla människor som lever lyckliga liv.

De nominerade böckerna är:

  • Comedy Queen av Jenny Jägerfeld
  • Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting
  • Risulven av Nina Ivarsson
  • Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge
  • Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi

Barnradions bokpris är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Utbildningsradion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista