P3_Om_artikelbild

Om P3

P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Skön, rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till.

Programmen i P3

P3 är den unga radiokanalen som fokuserar på nyheter för unga, musik och humor!

Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst. Det viktiga är inte att alla gillar allt i P3, utan att alla hittar något de tycker är riktigt bra. 

I P3 hör du nyheter från Ekot och från P3s nyhetsredaktion. Dessutom berättar våra egna redaktioner om stora in- och utrikeshändelser i reportage, dokumentärer och specialprogram. Vi bryr oss extra mycket om ämnen som angår och är viktiga för Sveriges unga människor och bjuder så ofta vi kan in dig som lyssnare att tycka till och diskutera.

Radio är ett bra medium för humor. Det här har vi tagit fasta på i P3. Under åren har det odlats fram en mängd humorprofiler, och några av P3:s humorprogram har redan blivit klassiker.

Vill du kontakta någon programredaktion? På programmens hemsidor hittar du e-postadresser. Program A-Ö.

Musiken i P3

Musiken är viktig i P3. Så viktig att vi har bestämt att omkring 65 procent av allt vi sänder i P3 ska vara musik. Vi har också bestämt oss för att spela mycket ny musik, men också att variera vårt musikutbud. Det betyder att du kan höra omkring 1200 olika låtar i veckan, från olika musikgenrer. Minst en tredjedel av musiken är svensk, eftersom det görs så mycket bra musik i Sverige som vi vill sprida. 
Vi strävar efter att alla musikstilar ska få plats i P3, breda som smala, och om det är något vi kan skryta över så är det att vi har koll på nya band, nya musikstilar och annat inom musikbranschen.

Här kan du se vilka låtar som spelas på kanalen: P3:s spellista.

Vill du tipsa om ny musik? Kontakta våra musikredaktörer här: Kontakta musikredaktörerna.

Här kan du skicka in din musik och få chansen att bli spelad i P3: Skicka in din musik.

Såhär lyssnar du på P3

Våra FM sändningar distribueras av Teracom och den exakta frekvensen för P3 varierar från ort till ort. Titta på Teracoms lista över orter och sändare så ser du vad som gäller där du bor. Frekvenser.

Vi har även två webbkanaler som man kan lyssna på.
P3 Star - Kanalen som du lyssnar på i mobilen, när du vill höra de bästa låtarna just nu, tillsammans med de roligaste kompisarna!
P3 Din Gata - En urban musikkanal med Malmökänsla och energin av en storstad. Skönt häng 24/7! 

DU kan även ta del av vårt innehåll i din smartphone via apparna P3 Radio och Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista