Poddarkiv från före 22 oktober 2009 nr 4


Torsdag 27 augusti 2009
När Jörgen åker bil genom eller går in i en tunnel känns det nästan som om han ska dö. Han får kvävningskänslor och får svårt att andas. Vad ska han göra för att fortsätta leva ett normalt liv? Lisa har hittat en metod för att slappna av och trivas bättre med sig själv. Men hon upplever att det kristna samfund som hon lämnat bakom sig inte accepterar hennes väg. Och hon plågas av skuldkänslor för att hon gör det hon gör. Hur ska hon bli fri från skuldkänslorna? Programledare Anna Ivemark. Radiopsykolog Malin Edlund.


Torsdag 20 augusti 2009

"Drömmar som stör". Anna har en återkommande dröm som är väldigt obehaglig. I drömmen är hon förföljd av en man som hon har svårt att komma undan. Enda sättet är att bestämma sig för att vakna. Vad kan drömmen betyda? Och hur kan hon bli av med den? Johanna skriver till Radiopsykologen och undrar vad som händer med hjärnan när man sover. Hon brukar med jämna mellanrum drömma en dröm där hon är väldigt våldsam och aggressiv. Hur kan det komma sig att man i drömmen är en helt annan än den man är i vaket tillstånd? I ytterligare ett brev får Malin Edlund frågan om det går att medvetet vila från en dröm, så att man får en stunds paus från det obehagliga i verkligheten? Programledare Anna Ivemark. Radiopsykolog Malin Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".