Poddarkiv från före 22 oktober 2009 nr 6


Torsdag 28 maj 2009
Christer går sista året på gymnasiet. Egentligen behöver han använda all sin tid till att slutföra skolarbetet. Men med en mamma som är manodepressiv har Christer svårt att tänka på annat än hur han ska hjälpa henne att må bättre. Maria har alltid ställt upp för andra. Hon gör det hon tror förväntas av henne, men när någon frågar henne vad hon själv vill - då har hon inget svar. Detta har lett till flera depressioner och nu ringer Maria till Radiopsykologen och undrar hur hon ska göra för att hitta sin egen, inre röst. Radiopsykolog Malin Edlund. Programledare Anna Ivemark.


Torsdag 21 maj 2009
Josefin är arbetslös. Hon söker flera jobb varje dag men får inget napp. Den här situationen går ut över hennes relationer. Vad händer med relationen till sambon när självförtroendet är på botten? Birgittas mamma lever två separata liv. Ett när hon är med sin sambo och ett när hon är närvarande för sina, nu vuxna, barn. Birgitta vet inget om det liv hennes mamma lever med sambon. Hon har aldrig träffat honom och hon kan inte nå sin mamma på telefon de veckor mamman är med honom. Detta har nu pågått i 25 år. Vad ska Birgitta göra för att stå ut med att inte få tillgång till sin mamma? Programledare Anna Ivemark. Radiopsykolog Malin Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".