Poddarkiv från före 22 oktober 2009 nr 8


Torsdag 30 april 2009
På morgnarna, före barnen vaknat, är det som värst. Då kommer tårarna som Rasmus inte kan stoppa. Hur bearbetar man en separation när man samtidigt står mitt i livet, med små barn och ett arbete att ta hand om? Ska man släppa fram känslorna eller är det bättre att hålla emot? För ett år sedan berättade Kristinas man att han ville skilja sig, efter fyrtio års äktenskap. Det ville inte Kristina. Hur ska hon göra för att hantera en situation som hon inte själv valt? Ska hon fortsätta kämpa för att få sin man tillbaka eller ska hon ge upp? Radiopsykolog Malin Edlund tipsar om vart man som ung vuxen kan vända sig om man är i behov av att prata med någon om allt som händer, inuti. Programledare Ola Hemström.


Torsdag 23 april 2009

Emma mår dåligt när hon är ensam. Hon känner det som om hon inte finns när hon inte pratar med någon. Hon försöker aktivera sig på olika sätt och sitter mycket vid datorn för att inte bli för deprimerad. Vad ska hon göra för att slippa de negativa tankarna när hon är ensam? Mona har en väninna som kräver för mycket av henne. Hon är bestämd, styrande och kritisk. Nu vill Mona ”göra slut” med väninnan på ett bra sätt utan att väninnan blir stött. Hur ska det gå till? Programledare Anna Ivemark. Radiopsykolog Malin Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".