Poddarkiv från före 22 oktober 2009 nr 10


Torsdag 26 mars 2009

Tvåbarnsmamman Anja stod mitt i livet när hennes mor plötsligt dog. Hur ska hon hinna sörja när barnen ska ha mat, kläder och lämnas på dagis i tid? Micke är 77 år och har förlorat sin livskamrat, Lena. Den första tiden efter hennes bortgång försökte Micke springa ifrån sina känslor. Nu har han sökt upp en sorgegrupp för att dela känslorna med andra. Barnen och barnbarnen finns där också, men hur länge orkar de lyssna på hans sorg? Programledare Anna Ivemark. Psykolog Malin Edlund.


Torsdag 19 mars 2009

För en kort tid sedan förlorade Margareta sin mamma. Nu väller sorgen fram. Minnen från sista sommaren blandas med tankar om framtiden, utan henne. Margareta är mammaledig med en femton månader gammal son och undrar: är farligt att visa sitt barn hur ledsen man är? Det kom ett brev till Radiopsykologen från Marie, som skrev: ”Jag har så svårt att känna mig nöjd med det jag gör, trots att alla runt omkring mig ger mig beröm och bekräftelse. Hur ska jag göra för att få en paus från mig själv?” Hör Malin Edlunds svar i ett samtal om prestationsångest och konsten att förlika sig med den man är. Programledare Anna Ivemark. Radiopsykolog Malin Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".