Vem är jag bakom masken?

Radiopsykologen den 22 oktober 2009

För ett och ett halvt år sen var Åke med om en svår olycka. När han stod och klöv ved på gården snubblade han och fastnade med handen maskinen. Han hann se hur blodet sprutade men sen minns han inget mer.

Åke blev av med handen den där dagen. Sen dess plågas han varje natt av drömmar där han återupplever de där dramatiska sekunderna. På dagarna försöker han låta bli att tänka på det. Han sätter på sig masken, säger han.  Men nu går det snart inte längre. Vad händer om Åke tar av sig masken? Och vad finns det där bakom?

Elin skriver till Radiopsykologen och berätttar om ett svårt dilemma. Hon hjälper regelbundet en äldre kvinna genom att besöka henne i hemmet. Problemet är att kvinnan ständigt är missnöjd med Elin. Hon klagar och är otrevlig. Ska Elin bara låta det passera eller ska hon säga ifrån? Och i så fall hur?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".