Foto: Sven Rosenhall/SVT

Med henne blir jag liten och grå

22 min

Radiopsykologen den 17 maj 2012
Idag utgår sändningen kl 11 eftersom det är Kristi himmelfärds dag och Sveriges Radio sänder en gudstjänst. Det program som sänds på repristiden är en återutsändning från den 9 februari, i år.

Moa är i vanliga fall en pratig och glad person. Men när hon är tillsammans med en av sina närmsta vänner så händer nåt. Allt bara låser sig - Moa blir tyst, nästan osynlig. Hon vet att det inte har så mycket med kompisen att göra, men ändå kan hon inte bryta mönstret. Att berätta för vännen vågar hon inte. Sluta umgås med henne vill hon inte. Så hur ska hon göra för att förändra situationen?

Minna har varit med om de värsta timmarna i sitt liv. Det gjorde så ont att hon trodde hon skulle dö. Hon skriver till Radiopsykologen och berättar om de två missfall som hon och hennes sambo just gått igenom. Om oron för vad som ska hända nu, om skammen att tro sig inte kunna bära ett barn och om ilskan gentemot vården. Och hon undrar: hur gör man för att inte fastna i offerkofta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista