Nina Glans, kanalchef SR Göteborg. Foto: Johan Ljungström/SVT Bild.

Om kanalen

Vi gillar våra radiolyssnare! Över 200 000 personer knäpper på Sveriges Radio P4 Göteborg varje dag.

Totalt är vi närmare 400 000 här i området som varje dag väljer någon av Sveriges Radios kanaler. Det är vi stolta och glada över.

Vi vill göra radio som du inte kan vara utan. I P4 får du de senaste nyheterna två gånger per timme. Du får trafikinformation, sport, kultur och underhållning.

Vi berättar om människor och händelser i din närhet och håller dig uppdaterad om det som är på gång här i våra trakter. Och dygnet runt sänder vi förstås också musik – ofta musik som du känner igen och som många tycker om.

Vårt mål är att göra våra lyssnare kloka, glada, väl-informerade och överraskade. Men vi vill också höra vad du tycker, vi behöver dina tips och tankar och vi blir glada om du hör av dig.

Förutom den lokala kanalen gör vi i Göteborg program för P1, P2, P3, Ekot och Sisuradio. Bland våra programrubriker finns till exempel Christer, Morgonpasset i P3, Brunch-rapporten, Kaliber, Ring P1, Språket, Mitt i musiken, Karlavagnen och Mannheimer & Tengby.

Tack för att du lyssnar!

Nina Glans, kanalchefVåra frekvenser:

P1
Brudaremossen FM analog P1 89.3 mHz

P2
Brudaremossen FM analog P2 96.3 mHz

P3
Brudaremossen FM analog P3 99.4 mHz

P4
Brudaremossen FM analog P4 101.9 mHz
Svanesund FM analog P4 93.8 mHz


Om P4 i Sveriges Radio

P4 är hela Sveriges kanal. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag. Varje dag lyssnar fler än tre miljoner mer än tre timmar på våra program. P4 är också kanalen för sport och barnradio.

P4 består av 25 lokala kanaler som sänder lokalt under dagtid på vardagar. På kvällar och helger samt mellan 13 och 15 på vardagar sänds gemensamma program.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information. Utbudet är brett och folkligt med program som exempelvis Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen och Elfving möter.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".