1 av 7
Mixerbord i en av våra studios. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
2 av 7
Entrén i radiohuset på Västergatan i Växjö. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
3 av 7
Nyhetsdesken. Det är härifrån alla dina lokala nyheter kommer från.Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
4 av 7
Per Brolléus visar studio 3 och ett par av dess hörlurar. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
5 av 7
"Mesarna" - utrustningen man har på ryggen när man sänder direkt utanför radiohuset. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
6 av 7
Nyhetsredaktionen i full gång med att producera dagens nyheter. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
7 av 7
I "rikskorridoren" sitter alla medarbetare som arbetar med att göra program som sänds över hela Sveriges i både P1, P2 och P4. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

Välkommen till Sveriges Radio Kronoberg!

P4 är hela Sveriges kanal. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag. Varje dag lyssnar fler än tre miljoner mer än tre timmar på våra program. P4 är också kanalen för sport och barnradio.

P4 består av 25 lokala kanaler som sänder lokalt under dagtid på vardagar. På kvällar och helger samt mellan 13 och 15 på vardagar sänds gemensamma program. Vi presenterar nyheter, aktualiteter, kultur och livsstilsfrågor tillsammans med bred radiounderhållning i form av både klassiker och nysatsningar.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information. Utbudet är brett och folkligt med program som exempelvis Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen och Elfving möter.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet.

Sveriges Radio Kronoberg

Sveriges Radio Kronoberg är en av de största sändningsorterna i Sverige. Vi är cirka 50 anställda och ett antal frilansare som varje år producerar cirka 3000 timmar lokal radio i P4. Vi producerar även omkring 700 timmar nationell radio i P1, P2, P3 och P4 riks.


Våra frekvenser

P1: 88,0 och 93,0
P2: 90,6 och 96,7
P3: 94,7 och 99,7
P4: 101,0 och 101,8
samt 99,5 (i Markaryd)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista